Hortenziák

A hortenziákat saját állományomból szaporítom. Nem hormonkezeltek, nincsenek törpésítve, ennek megfelelő a magasságuk, formájuk is. Szabadban vannak, ezeknek nem kell akklimatizálódni, megszokni az új környezetet.
A készlet folyamatosan változik. 

A hortenziákat saját állományomból szaporítom. Nem hormonkezeltek, nincsenek törpésítve, ennek megfelelő a magasságuk, formájuk is. Szabadban vannak, ezeknek nem kell akklimatizálódni, megszokni az új környezetet.
A készlet folyamatosan változik. 

Bővebben

Hortenziák 80 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Kerti hortenzia -...
 • Japán hegyi hortenzia...

  .

  .

  Koreai hortenzia-Japán hortenzia - Hydrangea serrata

  Koreában és Japánban honos, 1–2 m magasra növő, lombhullató cserje. A kerti hortenzia közeli rokona, alfajának tekintik. Sok tekintetben hasonlít is hozzá.

  Élőhelye hegyvidékeken van, fák alatti részeken.

  Alacsonyabb a kerti hortenziánál, kisebbek, keskenyebbek a levelei. Ami lényeges különbség, hogy a régi és az új ágain is virágzik. Ha kissé elfagynak a virágrügyek, akkor is fog virágozni.

  Kompakt cserje, vékonyabb, elágazóbb a szár.

  Nyár végén az összes fajtának amit ismerek, beszínesedik a levele. Bíbor, barnásvörös, tűzpiros színekben pompáznak. Többségük tányéros virágzatú. Egyik ilyen kivétel a H. serrata Preciosa, amelynek gömb formájú a virágzata. Jelenleg 11 fajta van a gyűjteményemben.

 • Bugás hortenzia -...

  .

  .

  .

  .

  BUGÁS HORTENZIA - Hydrangea paniculata

  Ez a hortenzia is Délkelet-Ázsiából származik, Japánból és Kínából.

  És ez is az 1800-as évek közepén-végén jelent meg Európa kertjeiben. Igazi népszerűségét csak az utóbbi években nyerte el, sokára ért ide hozzánk.

  Mutatós, kúp alakú virágbugái az orgonáéhoz hasonlítanak. Többnyire steril, meddő virágokból állnak, amik között ott bújnak a termős kicsi virágok is. Van egyébként magja, nálam kikelnek a cserepekben, amit elszór. A virágok kezdetben fehérek, majd ahogy telik az idő, zölddé vagy rózsaszínné változik, fajtától függően. Később kezd el virágozni, mint a kerti hortenzia, nyár közepétől. Sokáig virágzik ez a fajta is, még ősszel is díszít, szép őszi színei vannak. Jól lehet szárítani a bugákat.

  Magassága akár 2m is lehet, de vannak törpe változatok is, egészen kicsik. Elég sok változata megjelent már, vannak különbségek, van korai virágzású és van késői is, de sok hasonló fajta is van, árnyalatnyi különbséggel. Most már csak az igazán különlegeseket veszem meg. Jelenleg 21 fajtám van.

  Rendszeres metszéssel kordában lehet tartani, nem lesz olyan magas.

  Könnyen nevelhető, kiemelkedően jó a fagytűrése, bátran ki lehet ültetni, nincs szüksége téli védelemre. Megbízhatóan virágzik, az az évben hajtott új ágakon, éppen ezért nem károsíthatja a fagy. Napos helyre ültethető, és a talajra sem annyira igényes. Virágzáskor öntözzük többet.

 • Cserjés hortenzia -...

  CSERJÉS HORTENZIA - Hydrangea arborescens

  Ez a hortenzia is É-amerika keleti vidékeiről származik ( mint a tölgylevelű is ) Ez az egyik leggyakrabban ültetett faj a kertjeinkben. Terjedő tövű, bokros növekedésű, 1,5 m magas. Nyár folyamán elborítják a tömött virágzatokba tömörült kicsiny fehér virágok. Az alapfajnak alig van steril virágja, sokkal kisebb is ezért a virágfej, a nemesített változatok, mint a sokak által ismert Annabelle, szinte csak steril virágokból áll, ezeknek nagyobb a virágszirma. Van már rózsaszín fajtája is, Invincibell, illetve Pink Anna néven. Virága tartós, sokáig díszlik, nyár végére bezöldül.

  Viszonylag igénytelen, legszebben félárnyékban fejlődik, habár bírja a napot is, ha mi bírjuk öntözéssel :) Vízigénye viszonylag magas, főleg, ha naposabb helyen van. A virágokat az az évi friss hajtásain hozza, ezért megbízhatóan mindig virágzik, a virágbimbóknak soha nem kell túlélniük a telet. Tavasszal érdemes visszavágni, majd intenzív növekedésbe kezd nyár elejéig, akkor megáll a növésben, és virágrügyeket hoz az összes ág csúcsán.

  A cserjés hortenzia nagyon erős fajta. Bírja az erős metszést is. Jól használható kertekben, de parkokban is. Igen látványos sövény van belőle, habár nálunk még elég ritkán látni.

 • Tölgylevelű hortenzia...
 • Schizophragma...
 • Akciós hortenziák,...
oldalanként
Mutat 1 - 24 / 80
Mutat 1 - 24 / 80