Kövirózsák

Kövirózsáim

Várhatóan április közepétől már rendelhetők lesznek.

A kövirózsa fajtákra általánosan jellemző, hogy tűző napfényt és kevés vizet igényelnek, így mutatják meg legszebb színüket. Közepesen termékeny, jó vízelvezetésű talajt i...

Kövirózsáim

Várhatóan április közepétől már rendelhetők lesznek.

A kövirózsa fajtákra általánosan jellemző, hogy tűző napfényt és kevés vizet igényelnek, így mutatják meg legszebb színüket. Közepesen termékeny, jó vízelvezetésű talajt igényelnek. Betegségekre nem fogékonyak. Virágaik rózsaszínűek, fehérek vagy világossárgák. Felhasználhatók sziklakertekbe, kővályúkba, dézsákba, erkélyládákba, támfalak és tetőkertek beültetésére, virágkötészetben.

A levél molyhozottsága lehet finoman, vagy erőteljesen szőrözött, pókhálós, vagy kopasz. A levél színe és a formája alapján lehet a fajtákat a legjobban megkülönböztetni. Árnyalatuk jellemzően más a nyugalmi időszakban, mint a vegetációban. A rozetta átmérőjének tekintetében is nagy különbségek vannak a fajták között. Általában a kis rozettájú kövirózsa fajták sok fióknövényt nevelnek, szemben a nagyméretűekkel, melyeknek arányában kisebb számú sarja nő.

Bővebben

Kövirózsák 25 terméket találtam.

oldalanként
Mutat 1 - 24 / 25
Mutat 1 - 24 / 25