Új termékek

Cserjés hortenzia - Hydrangea arborescens

CSERJÉS HORTENZIA - Hydrangea arborescens

Ez a hortenzia is É-amerika keleti vidékeiről származik ( mint a tölgylevelű is ) Ez az egyik leggyakrabban ültetett faj a kertjeinkben. Terjedő tövű, bokros növekedésű, 1,5 m magas. Nyár folyamán elborítják a tömött v...

CSERJÉS HORTENZIA - Hydrangea arborescens

Ez a hortenzia is É-amerika keleti vidékeiről származik ( mint a tölgylevelű is ) Ez az egyik leggyakrabban ültetett faj a kertjeinkben. Terjedő tövű, bokros növekedésű, 1,5 m magas. Nyár folyamán elborítják a tömött virágzatokba tömörült kicsiny fehér virágok. Az alapfajnak alig van steril virágja, sokkal kisebb is ezért a virágfej, a nemesített változatok, mint a sokak által ismert Annabelle, szinte csak steril virágokból áll, ezeknek nagyobb a virágszirma. Van már rózsaszín fajtája is, Invincibell, illetve Pink Anna néven. Virága tartós, sokáig díszlik, nyár végére bezöldül.

Viszonylag igénytelen, legszebben félárnyékban fejlődik, habár bírja a napot is, ha mi bírjuk öntözéssel :) Vízigénye viszonylag magas, főleg, ha naposabb helyen van. A virágokat az az évi friss hajtásain hozza, ezért megbízhatóan mindig virágzik, a virágbimbóknak soha nem kell túlélniük a telet. Tavasszal érdemes visszavágni, majd intenzív növekedésbe kezd nyár elejéig, akkor megáll a növésben, és virágrügyeket hoz az összes ág csúcsán.

A cserjés hortenzia nagyon erős fajta. Bírja az erős metszést is. Jól használható kertekben, de parkokban is. Igen látványos sövény van belőle, habár nálunk még elég ritkán látni.

Bővebben

Cserjés hortenzia - Hydrangea arborescens 4 terméket találtam.

Mutat 1 - 4 / 4
Mutat 1 - 4 / 4