Cserjés hortenzia - Dupla virágú - Hydrangea arborescens Starburst

Igazi ritkaság, még nem ismert hazánkban!

Ugyanolyan jó tulajdonságai vannak, mint a közismert Annabellnek.

Bővebb leírás

4 500 Ft‎

Egyéb infó

CSERJÉS HORTENZIA - Hydrangea arborescens

Ez a hortenzia is Észak-Amerika keleti vidékeiről származik (mint a tölgylevelű is). Ez az egyik leggyakrabban ültetett faj a kertjeinkben. Terjedő tövű, bokros növekedésű, 1,5 m magas. Nyár folyamán elborítják a tömött virágzatokba tömörült kicsiny fehér virágok. Az alapfajnak alig van steril virágja, sokkal kisebb is ezért a virágfej. A nemesített változatok, mint a sokak által ismert Annabelle, szinte csak steril virágokból áll, ezeknek nagyobb a virágszirma. Van már rózsaszín fajtája is, Invincibell, illetve Pink Anna néven. Virága tartós, sokáig díszlik, nyár végére bezöldül.

Viszonylag igénytelen, legszebben félárnyékban fejlődik, habár bírja a napot is, ha mi bírjuk öntözéssel. :) Vízigénye viszonylag magas, főleg, ha naposabb helyen van. A virágokat az az évi friss hajtásain hozza, ezért megbízhatóan mindig virágzik, a virágbimbóknak soha nem kell túlélniük a telet. Tavasszal érdemes erősen visszavágni, majd intenzív növekedésbe kezd nyár elejéig, akkor megáll a növésben, és virágrügyeket hoz az összes ág csúcsán.

A cserjés hortenzia nagyon erős fajta. Bírja az erős metszést is, bátran visszavághatjuk akár tövig is, a talajból fog újakat hajtani. Jól használható kertekben, de parkokban is. Igen látványos sövény van belőle, habár nálunk még elég ritkán látni.


Cserép: 12cm
Növény: 20cm-re visszavágva