1-Fehér-rózsaszín-dupla-Murvafürt-Bougainvillea

Dupla fehér virágzatú, mely rózsaszínbe vált nyílása során. Kompakt fajta.

Bővebb leírás

ez a termék jelenleg nincs készleten,

7 500 Ft‎

Egyéb infó

Kategória: 3. Ritkaságok profi gyűjtőknek

Ár: 7500Ft
Méret: 40-60cm
Cserép: 12cm
Állapot: virágzó

A növényt, lehetőség szerint, tavasztól őszig, a szabadban, lehetőleg eredeti élőhelyéhez hasonló körülmények közt tartsuk, tehát minél melegebb, naposabb helyen. Kitűnően tűri a forróságot, nem jelent gondot, ha folyamatos reggeltől estig tartó napsugárzásnak tesszük ki. (Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk be egy-két napra, szobába, vagy zárt helyiségbe, különleges alkalmakra.)
Ilyen körülmények között természetesen víz illetve tápanyag igénye is kiemelkedő, lehetőleg minden nap öntözzük. Hetente egyszeri alkalommal ajánljuk tápanyagos öntözését, bármilyen virágos növényhez készült tápoldattal. Ha ezeket a feltételeket betartjuk, a növény tavasztól őszig folyamatosan és intenzíven fog virágozni.

Ősszel, mikor a hőmérséklet, öt fok alá süllyed, a növényt be kell tenni hűvös, -lehetőség szerint 10 fok körüli- helyre, pincébe, szobába. Nem számít, ha ez a hely sötét, hiszen a növény ilyen körülmények közt vegetál, virágait és leveleit lehullatja, csak szárával telel, emiatt nagyon kevés öntözést igényel, hiszen, nincs hol kipárologtatnia a felesleges vízmennyiséget.
Nem jelent gondot a szobai körülmények közti teleltetés sem, csupán arra ügyeljünk, hogy ne tegyük ki sugárzó hőnek.
Tavasszal, ha az éjszakai  hőmérséklet már nem esik 5 fok alá, előhajtatás után (szobában, világos helyen sok öntözéssel) kitehetjük. Ilyenkor, főleg fiatalabb növények esetében ajánlott -közvetlenül az előhajtatás után- a növényt megszárítani,  3-4 hétig nagyon kevés öntözéssel tartani. Ekkor a levelek megereszkednek, összeesnek, összepöndörödnek, hervadnak, de ne ijedjünk meg, ez hasznára válik a növénynek. Soha ne öntözzük meg nagyon, ezzel az egész folyamat hasztalanná válhat.

A nagy visszavágást érdemes ősszel végrehajtani, hiszen, ha ezt tavasszal tesszük meg, a fejlődő bimbókat- virágokat vágjuk le a növényről, s így a virágzás három- négy héttel is eltolódhat. Év közben folyamatosan is metszhetjük, a levirágzott hajtásvégeket visszacsípve a növényt azonnal újabb virágzásra késztethetjük.

Átültetését könnyű, laza szerkezetű földbe ajánljuk, javasoljuk, hogy az általános virágföldeket (figyeljünk arra, hogy a föld ne legyen nagyon fekete, nehéz, és zsíros, mert ez ilyen földben a növény gyökere nem jut elég levegőhöz), 50%-ban keverjék meg világos tőzeggel. Perlitet keverve hozzá még lazább lesz a talaja.