Új No picture Nagyobb

Olea europaea var. sylvestris - Vad olajfa

Kiváló örökzöld terasznövény, bonsainak is nevelhető, jól formázható. Tűri a tűző napot, bírja a meleget, ellenáll a szárazságnak.

Bővebb leírás

ez a termék jelenleg nincs készleten,

4 000 Ft‎

Egyéb infó

Cserép: 10cm
Növény: 40-50cm

Olea europaea var. sylvestris - Vad olajfa - Vad olajbogyó

A vad olajbogyó népszerű faj a mediterrán területeken. Ez ugyanaz a faj, mint az olajfa, de vadon nő. Méretük, termésük és leveleik különbségei alapján különböztethetők meg.

A legszembetűnőbb a méretük, a vad olajfa nem nő túl sokat, élőhelyén ritkán nő 3-5 m-nél nagyobbra. Leveleik hasonlóak, az olajfáé nagyobb és hosszabb, a vad olajfáé rövidebb és vékonyabb.

A vad olajfa kiemelkedik a rossz talajokhoz való alkalmazkodásban, jobban ellenáll a száraz éghajlatnak, kisebb termetű, mint az olajfa ( Olea europaea )

A vad olajfa termése is éppúgy ehető, gyümölcsét acebuchinának nevezik, gyakorlatilag megegyezik az olajbogyóval, de kisebb. A kis olajbogyók 1-3 cm nagyok, éretlenül zöld, éretten jellegzetes feketés-lilás árnyalatú. Íze hasonló a közönséges oliva ízéhez, nagyon kellemes.

Nagyon kevés gondozást igényel. Napos helyre tegyük, nyáron szabadban a helye. Bármilyen jó vízelvezetésű talajban megél. Metszése ősszel, vagy kora tavasszal lehetséges.

Ellenáll a fagyoknak -12°C-ig, virágzás idején fagyérzékenyebb.


Kiváló bonsai alapanyag. Dekoratív, könnyen karbantartható.