Bugás hortenzia - Hydrangea paniculata MEGA MINDY

ez a termék jelenleg nincs készleten,

3 500 Ft‎

Egyéb infó

BUGÁS HORTENZIA - Hydrangea paniculata

Ez a hortenzia is Délkelet-Ázsiából származik, Japánból és Kínából.

És ez is az 1800-as évek közepén-végén jelent meg Európa kertjeiben. Igazi népszerűségét csak az utóbbi években nyerte el, sokára ért ide hozzánk.

Mutatós, kúp alakú virágbugái az orgonáéhoz hasonlítanak. Többnyire steril, meddő virágokból állnak, amik között ott bújnak a termős kicsi virágok is. Van egyébként magja, nálam kikelnek a cserepekben, amit elszór. A virágok kezdetben fehérek, majd ahogy telik az idő, zölddé vagy rózsaszínné változik, fajtától függően. Később kezd el virágozni, mint a kerti hortenzia, nyár közepétől. Sokáig virágzik ez a fajta is, még ősszel is díszít, szép őszi színei vannak. Jól lehet szárítani a bugákat.

Magassága akár 2m is lehet, de vannak törpe változatok is, egészen kicsik. Elég sok változata megjelent már, vannak különbségek, van korai virágzású és van késői is, de sok hasonló fajta is van, árnyalatnyi különbséggel.

Rendszeres metszéssel kordában lehet tartani, nem lesz olyan magas.

Könnyen nevelhető, kiemelkedően jó a fagytűrése, bátran ki lehet ültetni, nincs szüksége téli védelemre. Megbízhatóan virágzik, az az évben hajtott új ágakon, éppen ezért nem károsíthatja a fagy. Napos helyre ültethető, és a talajra sem annyira igényes. Virágzáskor öntözzük többet.

Cserép: 14cm

Növény: 20-60cm 2 éves nagy bokor