Madagaszkári jázmin -Koszorúfutóka -Stephanotis floribunda

Nagyon dekoratív, kellemes jázmin illatú kúszónövény.

Madagaszkárról származik, és az ismertebb viaszvirággal egy családba tartozik.

Koszorúba feltekert, nagy növényt küldök.

Bővebb leírás

ez a termék jelenleg nincs készleten,

2 500 Ft‎

Egyéb infó

Fényes, sötétzöld, ovális levelű cserje. Levelei bőrszerűek. Erős, jázminillatú, viaszosan hófehér virágai és fényes, ovális levelei nagyon mutatósak. Virágai májustól novemberig nyílnak, és mind a növényen, mind vágott virágként sokáig tartanak. Szárai bármilyen támasztékon képesek felkúszni.

Javaslatok: Erős, kúszó szárait támasztékra kell felfuttatni, majd elvirágzás után visszavágni.
Ne mozgassuk a növényt, ahogy az első bimbók megjelennek, különben azok lehullanak.

Fényigény : nagyon világos helyet igényel, de nyáron tegyük árnyékba a perzselő nap elől.

Hőigény : átlagos meleget, télen legalább 15 °C fokot igényel. A megfelelő virágzáshoz nagyon fontos a meleg. Hűvös helyen a virágok lehullnak. A téli nyugalmi időszak során tartsuk a növényt hűvös helyen. (12-15 C-on)

Vízigény : a földjét tartsuk mindig nedvesen. A növekedési időszakban öntözzük bőségesen. Télen két öntözés közt hagyjuk, hogy a virágföld kiszáradjon. Télen ritkábban öntözzünk.

Tápanyagszükséglet: a növekedési időszakban tápláljuk a növényt havonta szobanövény táppal. Szeptembertől február végéig ne tápoldatozzuk.

Gondozási hibák: télen túl meleg és száraz levegőben a takácsatka és levéltetű, ezen kívül pajzstetű támadhatja meg. Ha túlságosan sötét helyre állítjuk, hosszú hajtásokat növeszt kevés virággal.

Felhasználása: általában félkörívre futtatva árulják. Télikertbe ültetve, rácsra futtatva akár 6 méter hosszú indákat is növeszt. A hajtáscsúcsokat levágva sűrűbb lesz a lombozata.
Önállóan, szoliterként érvényesítheti leginkább sajátos szépségét és virágai csodálatos illatát.