Toszkán csillagjázmin mag - Trachelospermum jasminoides

Új

5 db magKipróbáltam, szépen kikelnek.

Bővebb leírás

300 Ft‎

Egyéb infó

Örökzöld fásszárú kúszó növény. A jázmin illatú virágok sárgák, májustól elborítják a növényt. Cserepes növény a teraszokra, tavasztól őszig virágzik. Déli fal elé, védett helyre kiültetve jóval nagyobbra is megnő. Napos, félárnyékos fekvést igényel. Jó vízelvezetésű talaj, közepes víz, közepes műtrágya, és növény tám szükséges.
Igen jó a hidegtűrése, nem kell sietni a teleltetéssel.
Mérsékelten fagytűrő, ezért védett déli fekvésű helyre, vagy ház közelébe, jó mikroklímájú helyre érdemes ültetni. Leanderhez hasonlóan is teleltethetjük. Télen kevesebbet locsoljuk. Tavasszal csak a beteg ágakat távolítsuk el,különösebben nem kell metszeni. Betegségekkel szemben ellenálló.

Magvetés tavasszal : Elsimítottam a földet, ráhelyeztem a magokat, és nagyon sekélyen takartam kvarchomokkal. Bespricceltem, hogy nedves legyen és folpack fóliával befedtem.


Ha csak magokat rendelsz, a postaköltség 600 Ft, ajánlott levélként. Rendelésnél válaszd az előre utalást, mert utánvéttel nem tudok levelet feladni. Ne azt utald, amit az automata kiszámol, hanem a 600 Ft-os (vagy 150 Ft-os) postai díjjal számold ki.
Kérésre feladom sima levélként is, ez 150 Ft, de csak saját felelősségre.